+45 24 85 12 70
Thit Jensen


Vi har gennem nogen tid søgt oplysninger om et billede med Thit Jensen. Nu har vi modtaget nedenstående beretning fra Malene Heidemann, som er oldebarn til Cathrine Heidemann, der er blandt personerne på billedet:

Den 17. marts 1953 fejrede Thit Jensen sit 50 års forfatterjubilæum. Thit Jensens venner i Farsø (bl.a. min oldemor Cathrine Heidemann fra Købmandsgården) ville fejre hende med en stor middag på Farsø Hotel. Festlighederne gik fint, men Thit Jensen havde på eget initiativ inviteret nogle venner med fra København, som der i sidste øjeblik blev gjort plads til ved bordet. Invitationen til Thit Jensen gjaldt samtidig til overnatning på hotellet, men man ville imidlertid ikke betale overnatningen for alle vennerne fra København. Efter middagen forlod Thit Jensen og vennerne derfor selskabet i en lidt vrissen stemning og kørte til Løgstør for at overnatte.

Billedet her stammer dog ikke fra Farsø, men temmelig sikkert fra Hotel D'Angleterre i København, hvor man nogle dage senere fejrede samme begivenhed, efter at man tidligere på dagen havde holdt reception på Gyldendals Forlag.

Min oldemor Cathrine Heidemann var nær veninde med Thit Jensen og var derfor inviteret med til festlighederne i København. Hun sidder 2 pladser til højre for Thit Jensen på billedet. Ved siden af min oldemor sidder en mand, og derefter sidder Martha Leth Eriksen fra Mortensgade i Farsø. Hendes tvillingesøster Louise Larsen sidder overfor hende, nr. 3 til venstre for Thit Jensen. Andre gæster til middagen, som jeg dog ikke kan sætte ansigter på var bl.a. følgende: Grevinde Moltke, Fru Gransgaard, Fanny Jensen, Kaj Woel, Fru Franskov Christensen og Fru Rantz Nielsen.

Når Thit Jensen var på besøg i Farsø boede hun som regel på afholdshotellet overfor Heidemanns Købmandsgård. Hun elskede at komme over til min oldefar Lauritz Heidemann på hans kontor og de havde nogle livlige diskussioner om bl.a. abort, spiritisme og livet efter døden. Hun kom ofte hos familien og har bl.a. kørt rundt med min mor i barnevogn. Engang gik hun faktisk med min mor (Susse Heidemann) i barnevognen lige ud foran en bil, som bremsede hårdt op, og med nød og næppe undgik at ramme dem.